Øko stof til børn – 2 gode steder at handle

Øko stof er efterhånden meget nemmere at få fat i, end det var for bare et par år siden. Det kan dog stadig være en udfordring at finde det helt rigtige, da udvalget mange steder stadig er begrænset. Heldigvis kommer der kun mere og mere for hvert år der går 🙂

For at gøre det lidt nemmere for flere at få mere økologi derhjemme, kommer her links til de to netbutikker der har et godt udvalg af øko stof til børn. Der er farver og kvalitet for alle pengene!

1. Lillestoff.com

Jerseyen fra Lillestoff er nok et af de mest populærer øko tekstiler herhjemme. De kan købes flere steder i forskellige danske og udenlandske netbutikker, men jeg foretrækker klart at købe fra Lillestoff selv. På den måde for du også det største udvalg.

På lillestoff.com kan du kun betale med bankoverførsel, men jeg har aldrig oplevet problemer med det. Husk dog først at spørge i din bank, hvad evt. ekstra gebyr for overførsel til udlandet koster, så du ikke får en uventet efterregning.

Lillestoff er kendt for især stretch jersey i lækker kvalitet. Husk dog på at stretch jersey typisk er ret tyndt, så det egner sig bedst til undertøj, t-shirts leggins o.lign.

Personligt synes jeg de fleste af deres prints mest passer til baby- og toddlertøj, men det er nok en smagssag. Min egen datter på knap 4 er ihvertfald vokset fra det meste de har, men hun har også en meget stærk mening om hendes tøj 😉

Langt de fleste af deres produkter er GOTS certificerede økologiske.

2. Fabric.com

Fabric.com er en kæmpe online butik med mange forskellige tekstiler – her af er en lille del økologiske.

Hos Fabric.com kan du især finde øko fast stof i bomuld med forskellige prints. Der er tekstiler fra mange af de store producenter så som Cloud9 og Birch Organic Fabrics.

Det er ikke altid der står hvordan det enkelte tekstil er certificeret, det er derfor ofte en god ide at dobbelt tjekke på producentens egen hjemmeside hvis du vil være helt sikker på, hvad det er du køber. Alle tekstilerne fra Birch Organics er dog GOTS certificerede, det samme gælder ikke for alle fra Cloud9.

Når du handler fra USA, skal du være opmærksom på reglerne for moms og told. Skal du betale moms og evt. told, vil der typiske også være en lille uges tid længere leveringstid på din pakke.

Herunder kan du se om og hvad du skal betale i moms og told – det afhænger udelukkende af værdien af din pakke (uden porto):

< 80 kr : når du handler for mindre end 80 kroner skal du intet betale.

80 kr -1150  kr : handler du for mere end 80 kr og mindre end 1150 kr skal du betale 25% moms. Selvom beløbgrænserne er uden porto, skal du betale moms af både pakkens værdi og det du har betale i porto.

1150 kr < : handler du for mere end 1150 kr skal du både betale 25% moms og 12% told (de 12% gælder for tekstiler, der er andre procentsatser for andre varegrupper). Igen bliver er det både pakkens værdi og porto du skal betale moms og told af.

Leave a Reply

Your email address will not be published.