Blog

Home / Blog

DIY babybukser til stofnumser

Indlægget ‘DIY babybukser til stofnumser’ blev oprindeligt lagt ud på min gamle blog colding-j i 2014. Hermed mit første digitale pdf-mønster til gratis download. Jeg håber det kan bruges 🙂 Mønsteret er lavet til strækstoffer, og er derfor bedst at sy med en overlocker. De er enkle at sy og derfor også gode til nybegyndere. Bruger dit barn almindelig papirbleer i stedet for stofbleer, kan du sagtens bruge mønsteret alligevel. Hvis du synes de bliver lige høje nok bag til, kan du evt. lave dem 1 cm lavere midt bagpå.

Introduktion til vævede tekstiler – Syning 101

I sidste uge skrev jeg en kort generel introduktion til forskellige stoftyper. Dette indlæg er en videreudvidelse hvor jeg vil beskrive forskellige typer af vævede tekstiler. Fast stof De vævede tekstiler er som udgangspunkt det mange vil betegne som fast stof – dvs. det er begrænset hvor meget stræk der er i stoffet. Selvom tekstilerne er fast stof har flere af dem dog en smule stræk, men det på en hel anden måde, end de strikkede tekstiler. Typer Vævet stof er ikke bare vævet stof. Der findes forskellige typer vævning, som bla. har indflydelse på hvordan det færdige tekstil opfører...

Introduktion til stoftyper – Syning 101

En af de mest uoverskueligt ting som nybegynder indenfor syning, kan ofte være at finde rundt i alle de forskellige typer stof som findes. Hvad er forskellen egentlig, og hvad passer bedst til mit projekt? I dette blogindlæg vil jeg give en kort og overordnet introduktion til stoftyper – senere vil så følge mere detaljerede indlæg om de forskellige typer.

Øko stof til børn – 2 gode steder at handle

Øko stof er efterhånden meget nemmere at få fat i, end det var for bare et par år siden. Det kan dog stadig være en udfordring at finde det helt rigtige, da udvalget mange steder stadig er begrænset. Heldigvis kommer der kun mere og mere for hvert år der går 🙂 For at gøre det lidt nemmere for flere at få mere økologi derhjemme, kommer her links til de to netbutikker der har et godt udvalg af øko stof til børn. Der er farver og kvalitet for alle pengene!

DIY Slyngecover fra Syalfen

Vi har selv haft meget nytte af at bruge slyngecover uden på vores eget overtøj, da det er praktisk og nemt at tage af og på når man handler, kører med bus/tog osv.Her kommer derfor… DIY: Slyngecover – en gennemgang af arbejdsgangen samt mål på Syalfens slyngecoveret